Arne Höök

[caption id="attachment_2967" align="alignleft" width="300"]Arne Höök_foto Helena Höök Foto: Helena Höök[/caption]

Arne Höök, född 1955, är journalist och skribent, uppvuxen på Hägerstensåsen och i Hagsätra söder om Stockholm. Som vuxen bosatt på Södermalm under 1980-talet, därefter i Hammarbyhöjden och Björkhagen söder om söder.

Har arbetat på Aftonbladet sammanlagt 25 år, men också på Kamratposten och Dala-Demokraten, och en kort period på SVT. Skrev under ett par år som frilans bredvidläsningsböcker för mellanstadiet för Almqvist & Wiksell.

Före journalistutbildningen sjukhusvaktmästare, chaufför och hamnarbetare.

Var under flera år också manusförfattare till serien ”Jycken” i Aftonbladet, tecknad av Christina Alvner.

”Boken om Kenta Gustafsson, Just idag är jag stark, kom till efter diskussioner med Lasse Anrell, en högt skattad kamrat och hammarbyare, och Hans-Olov Öberg, förläggare på Kalla Kulor förlag.”, säger Arne.

”Den var tänkt som en bok om Kenta just som klubbikon, men innehållet breddades ju mer jag fick veta av dem som kände Kenta väl.

Det blev också delvis en historia om den tid som Kenta levde i, och ett samhälle som inte byggdes för alla.”

”Boken kallades 'biografi' i någon pressrelease, det är ett för stort ord. Människor är alltid mer än det som skrivs om dem, det gällde definitivt Kenta Gustafsson. Men jag hoppas att jag fördjupat bilden av Kenta, ett försök till det var han definitivt värd”, säger Arne.

Arne Höök är aktuell med Just idag är jag stark: En bok om Kenta Gustafsson.