En gudabenådad bullshitter

Deckarförfattaren Hans-Olov Öberg firar femton år som författare med en nyutgivning av sin första finansthriller, En gudabenådad bullshitter.

Vad är det egentligen som händer i Stockholms fi­nansvärld? Först hittas Tord Tårtan Svensson, nyss petad börs-VD, skjuten mitt under jaktpasset, med byxorna nere. Snart flaxar alla i panik i ankdammen kring Norr­malmstorg. Mördaren vill släcka fler liv och allt ty­der på att han känner sina offer mycket väl. Micke Norell, reporter på tidningen Finansvärlden, får i uppdrag att skriva om finansmorden. Snart inser han att offren har mer gemensamt än sin smak för snabba affärer och dyrbara gångkläder: alla är de på något sätt knutna till börsbolaget Kämpinge. Medan Micke Norell skriver på sin story samtidigt som han försöker få tillvaron att gå ihop med sin fru Saras karriär och unge Simon på dagis, tar saker och ting en obehaglig vändning. Plötsligt är det honom alla vill åt. Både polisen och mördaren.

I pocket­boken finns även en längre intervju med författa­ren om finansvärldens utveckling under de femton år som gått sedan En gudabenådad bullshitter kom ut första gången.

ISBN: 978-91-88153-46-3
Omslag: Kari Modén
Band: Pocket
Utkommer hösten 2016