Någon att lita på

[one_half first]

  

 

 

 

 

 

[/one_half]

[one_half]


Författare: Hans-Olov Öberg
Omslag: Magnus Petersson
Språk: Svenska
ISBN: 9789187049149
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2012-08-30

Köp boken här:[/one_half]

 

Någon att lita på


Västerås den första juni 1987. Världen skrattar åt Sovjetunionen sedan en ung tysk landat ett propellerplan på Röda Torget under flygsäkerhetens dag.

Samma ljumma sommarkväll förs en ung flicka in på akuten i Västerås. Hon är svårt misshandlad och våldtagen. Polisen står handfallen och utan spår. Men Någon har hittat flickans dagbok på lasarettgolvet.

Ett par dagar senare landar ett brutalt och utstuderat misshandelsfall på chefen för våldsroteln, Benny Modighs, bord. En lovande fotbollsspelare har hittats bakbunden och kastrerad och det är bara början.

Utredningarna av våldtäkten och misshandeln löper parallellt men snart står det klart att Någon ligger steget före polisen. Någon är ute efter att hämnas i en råttans lek med katten.

En intensiv kamp mot klockan tar vid samtidigt som en moralisk fråga ställs på sin spets: är det verkligen rätt att straffa den som straffar sådana som förtjänar det?

Hans-Olov Öberg tar läsaren med på en rapp och ondskefull resa till åttiotalet där mästerligt spunna intrigtrådar med tidstypiska detaljer vävs samman till en angelägen thriller.

Någon att lita på är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Djävulens Tonsteg.

 

[E]n kulinarisk läckerhet som håller hela vägen.
VLT

Läs!
Deckarhuset

Öberg har hittat ett tomrum i den svenska deckarutgivningen.
DAST

Varning för sträckläsning!
Bokodyssé

[E]n av de bästa böcker i sin genre.
Kashayas blogg

 

 

 

 

 

More screenshots: