Prataomdet

[one_half first]

 [/one_half]

[one_half]Red: Gustav Almestad, Annika Beijbom
Omslag: Oscar Norling
ISBN:  9789185535972
Bandtyp: Häftad
Utgivning: 2012-01-27

Köp boken här:[/one_half]

 

Prataomdet


Berättelser från gråzonen
Det som skulle komma att bli en våg av bloggposter, twitterinlägg och medial uppmärksamhet började som ett privat småprat. Ett samtal om vad som kan kallas övergrepp, vad man kan känna i en utsatt situation och de motstridiga känslor som kan finnas där i gråzonen. Det gav en försiktig idé om att flera samtidigt kunde berätta rakt och öppet om sina egna erfarenheter.


Tiotalet tidningar lät publicera de första texterna under rubriken ”Prata om det” och fler hakade på därefter, men innan något hunnit publiceras rann också en flod av twitterinlägg märkta #prataomdet förbi så snabbt att man knappt kunde läsa allt.

Prata om det skedde parallellt på nätet och i media, genom texterna av initiativtagarna i tidningar, och på nätet där alla som ville kunde delta. Ett år senare, efter fler publiceringar, seminarier, radioprogram och teateruppsättningar på ämnet, tilldelades Prata om det Stora Journalistpriset som årets förnyare.

Den här boken är ett urval av de publicerade texterna under rubriken, hämtade både från tidningar och nätet. Medverkar gör bland andra: Johanna Koljonen och Sofia Mirjamsdotter som mottog Stora journalistpriset i kategorin “årets förnyare”.

More screenshots: