Skuggbarn

[one_half first]

 [/one_half]

[one_half]


Författare: Caroline Engvall
Formgivning: Niklas Lindblad/Lotta Berglin
Språk: Svenska
ISBN: 978-91-87049-34-7
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2013-08-14

Köp boken här:

 [/one_half]

 

Skuggbarn


Ett dokument inifrån: Den uppskakande och avslöjande skildringen av Sveriges inhemska människohandel.


---

Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar – bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt – men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda – och därför håller tyst.

Röster om 14 år till salu och Skamfläck:


”Drabbande, gripande och skakande.”
Amelia


”Det är riktigt vidrigt att ta till sig ungdomarnas berättelser men det känns desto viktigare att gå till jobbet.”
Beatrice Ask, justitieminister


•••Vill du veta mer om Skuggbarn, och vad Caroline vill uppnå med boken? Då ska du titta på den här intervjun med henne.


More screenshots: