Virtuell våldtäkt

Virtuell_omslag

Vad händer när en nakenbild eller film av sexuell karaktär sprids utom kontroll? Hur mår en ung person som skickar sexuella bilder till främmande vuxna på internet?

Alexandra började skicka avklädda foton på sig själv av ren nyfikenhet. Hon fick mängder av komplimanger tillbaka, något som till slut ledde till allt mer avancerade bilder, med ångest som följd.
Josefin träffade fel pojkvän i tonåren. Idag lider hon svårt av tanken på att bilderna som ex-pojkvännen tog på henne kan dyka upp var som helst.
Sanna var mobbad i skolan – och i sin innerliga önskan om att få vara en i gänget gick hon med på att skicka nakenbilder på nätet till de killar som ville ha.
Deras historier river upp och blottar samhällets brister. De visar var rättsväsendets skarvar sätter stopp för barnens upprättelser, var tillämpningen av lagen fallerar, och avslöjar förövarnas smarta metoder för att fånga sina offer.
De unga skäms över vad de gör. Skäms över att de blir lurade. Skäms över att de inte kan låta bli. Och inför deras skam och smärta står vuxenvärlden handfallen.

Den här boken behandlar ett brännande aktuellt ämne som ingen får blunda för, och den vänder sig till alla som möter barn och unga; föräldrar, lärare, kompisar – och inte minst till de unga själva.

Caroline Engvall, journalist och författare, har tidigare skrivit böckerna 14 år till salu, Skamfläck och Skuggbarn – den okända sexhandeln med barn i Sverige. Böckerna tar upp ämnen som sex som ångestdämpning och barn i svensk sexhandel och har blivit mycket uppmärksammade såväl av läsare som i media. Hon har också grundat hjälpsajterna Inte till salu och Safe selfie, samt vunnit flera priser för sitt engagemang för utsatta barn och unga.Författare: Caroline Engvall
Formgivare: Lotta Berglin
ISBN: 9789187049798
Bandtyp: Inbunden
Utgivning: 2015-04-13

KÖP BOKEN HÄR: