Om du vill skicka manus eller andra samarbetspropåer till oss: Läs noga här nedanför! Du som upplever dig själv som författare – välkommen (villkorligt välkommen menar vi – se nedan) med ditt manus! Vi vill ha det i digital form, gärna pdf. Om du skickar papper kastar vi dem.

Vad letar vi efter? Vi värderar två saker i varje kontakt: ditt manus och dig. Vi vill ge ut bra grejer, men vi vill också ha roligt under tiden och samarbeta med människor vi gillar. Livet är för kort för någonting annat. Och vi hymlar inte med det. Dessutom måste du ha kapacitet att klara av våra arbetsformer och ha ett starkt eget driv. De saktmodiga skola inte ärva någonting.

  • Ditt manus ska vara originellt och välskrivet (vi är väldigt språkkänsliga) oavsett ämne. Undvik floskler! Fyrkantiga hakor, välsvarvade ben, solvargsleenden, sensuella smekningar, låga visslingar, hjältar som vaknar med ett ryck och personer som granskar sig själva i spegeln, sådant ler vi åt. Kort och igenkännande. Du vet precis vad som händer med ditt manus därefter.
  • Vi har gett ut det mesta inom de flesta genrer och det vi visar oss vara bäst på är starkt PR-drivna manus, där vårt jävlar anamma och vår mediala respektlöshet för oss längst. Skicka inte delar av ditt manus, vi vill se det i sin helhet för att på bästa sätt kunna skapa oss en uppfattning. Glöm inte heller att skicka med en kort och relevant beskrivning av dig själv, vad du vill med ditt författarskap och vad du förväntar dig av oss. Vi tar emot manus inom alla genrer, men nytänkande och intressanta fackmanus liksom renodlade skönlitterära alster har företräde. Vi tar dock i nuläget inte emot poesi.
  • Vi har alltid som mål att ge dig besked så fort vi kan, men räkna med att det tar 3-4 månader. Ju bättre ditt manus är, ju längre tid vill vi ha på oss. Manus som inte är intressanta för just oss kan vi avfärda med vändande mejl. Observera också att vi tyvärr inte har möjlighet att ge feedback på refuserade manus.

Alla författare passar inte hos oss. Vi nobbar regelbundet fantastiska manus av detta skäl. Du måste ha en stark egen drivkraft, både på det kulturella planet och på marknadsföringssidan. Du är mer än redo att själv få skit under naglarna. Vi tror på ett kreativt, nära samarbete under hela utgivnings- och marknadsföringsprocessen med våra författare. Vi tar dig ett steg till, eller sjutton. Rocktävlingar, grismanifestationer, munkprocessioner, bloddrypande releasepartyn … skrämselaktioner på Uppsalapendeln, obduktionsprotokoll på noga planerade villovägar … debattartiklar … testa oss!

Mycket av samarbetet sker via Internet. Mycket av marknadsföringen sker också på nätet. Därför diskvalificerar du dig BIG TIME från vidare kontakter om du försöker skicka manus per post med hänvisning till ”att det här med mejl är svårt”. Är vi dumma som resonerar så? Ur vissa aspekter – ja. Men det är en medveten dumhet som syftar till att höja livskvaliteten för såväl förlag som författare.

”When you love what you do, you’re alive”

Ett tips i sammanhanget: Har du låtit en duktig och erfaren granskare läsa ditt manuskript innan du lämnar i väg det?

Mejla ditt manus till: info@kallakulor.com