Skuggbarnen och deras förkämpe

I mitten av augusti kommer Sverige att explodera av en debatt som varit undanskymd allt för länge. Då kommer nämligen Caroline Engvalls tredje bok Skuggbarn – Den okända sexhandeln med barn i Sverige. I den får vi följa tre livsöden; tre unga som har sålt sex och blivit sålda av andra. Boken följer också de som står på frontlinjen och möter sexhandelns konsekvenser varje dag: poliser, åklagare, socialsekreterare och representanter för föreningar som hjälper de utsatta unga.

Tidigare har Caroline skrivit böckerna 14 år till salu och Skamfläck, där sex som självskadebeteende hos våra ungdomar är i fokus. Det var när hon skrev dem som hon förstod att den inhemska sexhandeln med barn var otroligt mycket mer utbredd än vad man kunde ana. Därför valde hon att skriva Skuggbarn, för att släpa ut frågan i ljuset och försöka ge upprättelse till de som systemet lika ofta skadar som hjälper.

Du kan läsa mer om boken här, och du kan läsa mer om Caroline här. Du kan också höra Caroline själv introducera Skuggbarn, och berätta varför det är så otroligt viktigt att hela Sverige lyfter upp det här ämnet och på så sätt ger skuggbarnen upprättelse:

Facebook Twitter Email