Vår välsignade bransch

Rekrytering i förlagsbranschen är inte som i andra branscher.

En kär, mångårig anställd säger upp sig och smärtan exploderar i förläggarhjärtat. Jag tänker inte ens låtsas att varje uppsägning – även de som jag själv tar initiativ till – inte gör ont. Så blir det gärna när man är småföretagare med entusiasmen som ledstjärna och den goda, dagliga kemin som bränsle. Förlaget är livet och livet är förlaget. Men samtidigt är in- och utflödena ur förlaget nödvändiga och oundvikliga. I en förlagsgrupp som vår, går det inte att förvänta sig livstidsanställningar – varken från förlagets eller de anställdas håll. Det är förmodligen inte ens nyttigt. Och saker händer – både med förlaget och i omvärlden som kräver förändring. Men ändå frågar jag mig varje gång det händer: ”hur i hela friden ska det gå att hitta en ersättare?”

Mitt eget förstajobb fick jag genom kontakter. Det andra jobbet – som skrivande och analyserande journalist på Affärsvärlden – sökte jag på annons. Rekryteringsprocessen där gick ultrasnabbt, redan vid hemkomsten från att ha lämnat in mitt ansökningsbrev hade jag en inbjudan till intervju på hemmatelefonsvararen och efter den första intervjun fick jag omedelbart erbjudande om jobb. Det var chefredaktören själv som skötte allt, och vi var säkert hundra sökande – arbetsmarknaden för färska ekonomer var i kris och alla sökte allt. Sedan hårdnade det. Kampen om ”talangen” i finansbranschen, dit jag flyttade sedan var tajt och det förekom till och med ”sign-on bonus” för rätt personer.  Och efter det var det bara personliga kontakter som hörde av sig och erbjöd jobb som gällde. Så hur gör man egentligen när man söker nya anställda till sitt förlag?
Rekrytering i förlagsbranschen är inte som i andra branscher.
En fundamental skillnad: vi som jobbar här, ÄLSKAR våra jobb. Vi brinner för litteraturen. Vi har kul för det mesta, i synnerhet på de mindre förlagen. Mitt minne av att arbeta på Stureplan med omnejd rör bara diskussioner om stålar och ”vad jag ska göra efteråt, när tillräckligt många bonusar är bankade”. Ytterst sällan drevs någon av sann skaparglädje: salig Rolle Jonsson var nog den ende riktige entusiasten. I vår underbara förlagsbransch är det tvärtom. Vi ÄR på den goda platsen och vill bara hålla oss kvar och få våra älskade böcker att flyga rakt in i läsarnas hjärtan. Alla diskussioner är laddade med äkta entusiasm.
Så hur gör man egentligen när man söker nya anställda? Jo, man sätter ut en rad på Facebook. Kalla Kulor har 2300 följare, som i sin tur har vänner i branschen. Vi lade stor vikt vid att skriva precis som det var i annonsen, nämligen såhär:
JOBB! Vi vill bli fler i Kalla Kulor Crew och söker därför ett förlagsmässigt multiverktyg med förkärlek för utåtriktade aktiviteter. Eftersom personkemin är viktigare än CV:t, väntar vi med att mejsla ut exakt vad du ska göra tills vi träffats. Överlevnadsinstinkt, prestigelöshet, hundkärlek och musikintresse är meriterande. Ålder, kön och sådant är mindre väsentligt. Sugen? Maila förlagschefen några rader om vem du är och varför vi borde jobba tillsammans.
Resultatet? 6155 människor nådda. Tjugonio delningar! Och fick vi några sökande? Japp, 53 personer hörde av sig – femtiotre härliga, varma, entusiastiska personer med bakgrunder som varierade från ung entusiasm till medelålders rutin. I skörden av ansökningar fanns utan vidare tjugo personer som man, baserat på förmåga och bakgrund skulle kunna anställa direkt, varav flera som nästan kändes väldigt överkvalificerade. Och läser du dessa rader, känner du flera av dem, det garanterar jag. Och detta på en enda statusrad på FB. Om vi hade lagt ut den i fler kanaler, spritt den mer… Men nu behövdes ju inte det.
Smärtan från uppsägningen fick sällskap av värme och framtidsoptimism. Hur kan man annars reagera när alla dessa människor är beredda att ägna – rimligen – några ÅR av sina liv åt att kämpa för våra gemensamma idéer? Klart att man kan excellera i cynism och fråga sig hur gott det är om roliga jobb på roliga förlag som ger betalt i dessa dagar, men då har man inte läst ansökningsmailen och känt dessa magiska vibbar från denna mängd av häftiga människor.
Till slut gjorde vi som man måste. Kallade till intervju, tog en andravända, testade toppkandidaterna med en ”skarp” arbetsuppgift och gjorde ett val. Vi kommer att presentera vår nya medarbetare inom kort, naturligtvis, vi är så galet stolta och glada över att ha henne i vår crew.
Man kan sammanfatta det som skett på många olika vis, men mest såhär: ”visst jobbar vi i en fantastisk bransch?”
PS. Inför våren (och nästa höst) söker vi praktikanter, gärna med marknadsföringsinriktning. Maila förlagschefen några rader om dig själv, vad du vill komma TILL oss med och vad du vill gå ifrån oss med, om du är intresserad DS
med värme och stolthet
Hans-Olov
Facebook Twitter Email